News and information useful to Cleveland-Marshall College of Law students, faculty and staff.

Archive for August 27th, 2010


1L Orientation TWEN Quiz Answers Revealed

Congratulations again to Roxanne Rahamim, our 1L Orientation TWEN Quiz winner. Out of our 25 quiz takers, three people got a perfect score of 10 out of 10.We had a drawing to select our winner.

Quiz questions and correct answers are listed below. Thanks again to everyone who participated in the Library’s 1L Orientation sessions.

#1 Using Scholar, the library catalog, find the record for the latest edition of the nutshell on  constitutional law. In what year was this edition published? (Hint: nutshells are popular study aids.) Correct answer: A. 2009

#2 In LexisNexis, find the U.S. Supreme Court case Tinker v. Des Moines  by its citation: 393 U.S. 503. Look at the Related Content for the case. What law review article is listed as being relevant? Correct answer: A. Students Do Leave Their First Amendment Rights at the Schoolhouse Gates: What’s Left of Tinker? 48 Drake L. Rev. 527

#3 There are a lot of other databases out there besides LexisNexis and Westlaw. Where would you find a list of them off of the Law Library’s homepage? Correct answer: C. Electronic Resources

#4 In a legal case citation, what do the numbers on the left and right side of the reporter name refer to? Correct answer: B. Left – number of reporter volume; right – page number case starts on in reporter volume.

#5 Using WestlawNext, type this search in the search box: Ohio landlord repair air conditioning. Then limit your results to secondary sources. You will find a result discussing the defective design or installation of air conditioning.  What is the name of the secondary source in which you would find this information? Correct answer: C. American Jurisprudence Proof of Facts 2d

#6 To what does “Boolean” searching refer? Correct answer: A. Entering a search with key words and “connectors” such as and, or, /s.

#7 What CALI lesson would help you learn how to do Ohio legal research? Correct answer: B. Ohio Legal Materials: Primary Sources, by David Fetrow and Nancy Armstrong

#8 What area or room in the Law Library is devoted to study aids and legal practice materials? Correct answer: C. A066

#9 Using BNA’s US Law Week/Supreme Court Today, which of the following cases concerns a landlord’s involvement with one tenant’s racial harassment of another tenant? [To help you get started, connect to BNA’s US Law Week/Supreme Court Today from the Law Library’s Electronic Services Web page.] Correct answer: B. Ohio Civil Rights Commission v. Akron Metropolitan Housing Authority, Ohio, No. 2008-Ohio-3320, 7/8/08.

#10 What information can you find about research or writing help on the Library’s Student Services Page? Correct answer: C. Both of the above.